sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Iloista pääsiäistä

Logiikoita on monenlaisia. Erään logiikan mukaan, joka ehkä on monimutkainen, mutta ei missään tapauksessa väärä, on täysin luonnollista siivota puoli kahdelta yöllä, koska huomenna tulee vieraita ja kolmeen viikkoon ei ole viitsinyt edes tiskata. 

Näin aloitettiin päivitys hieman väännellyllä lainauksella Muumipapasta ja merestä. Pääsiäinen on sujunut mukavasti. Pitkänä perjantaina olin kannustamassa veljeäni uimakisoissa ja viikonlopun olen viettänyt rakkaiden sukulaisten luona herkkuja syöden ja munia maalaten. Muutama vuosi takaperin elelin silloisten opintojen vuoksi varsin kaukana ystävistä ja sukulaisista, ja pääsiäistäkin piti tietysti viettää yksin, mutta munia maalasin silloinkin yksinäisyydestä huolimatta. Tuollaista kissa- ja kukkamunaa syntyi silloin. (Tämän vuoden munat ovat vielä kuivumassa.)



Tänä vuonna käsi tutisi melkoisesti, mikä lie väsymys/stressi syynä, ja meni enemmän läträämisen kuin maalaamisen puolelle, mutta mukavaa oli.

Serkkuni lupasi piipahtaa huomenna. On ihana pitkästä aikaa viettää hänen kanssaan aikaa. Koti tosin on ollut sellaisen kaaoksen vallassa, ettei sitä kehtaa näyttää - no - kenellekään. Niinpä tartuin tiskiharjaan ja huljautin pois puolitoistatuntisen tiskin. Olen viime aikoina piirtänyt melkoiset määrät luonnoksia, jotka ovat lojuneet pitkin pöytiä ja kasautuneet lattioille. Siivosin ne ja vanhat laskut pois pyörimästä - paperikassillinen täyttyi. Pyyhin pölyjä ja heitin rätin menemään. Huomisaamuksi jäi kissankarvapallojen imurointi - imuria kun ei oikein kehtaa hurruttaa kahden aikaan yöllä, vaikka hipihtävällä opiskelija-alueella asuukin.

Kello on puoli kolme ja tästä voisi vaikka mennä nukkumaan. Sängyssä lojuu kaksi kissaa onnellisesti poikittain. Vielä kun raaskisi yrittää siirtää niitä.

1 kommentti: