keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Poks, sanoo pää

Olin pääsykokeissa. Kokeet kestivät viisi päivää ja päivien välillä saatiin toisinaan yöksi tehtäviä. Paine oli todella kova. Pääsin viimeiseen vaiheeseen ja nyt täytyy odotella ehkä n. kuukausi tuloksia. Kun koe oli lopulta ohi, jännitys purkautui ruokakaupassa hillittömäntä vapinana. Nyykötin ottamassa tukea pakastealtaassa ja tutisin varmaan viitisen minuuttia, ennen kuin pystyin tekemään ostokset loppuun ja menemään kotiin. Mukaan tarttui hervoton määrä lohturuokaa, jollaista pyrin normaalisti välttämään. En muista, mitä tein kotiin päästyäni, mutta puoli seitsemän aikaan nukahdin ja vetelin sikeitä 16 tuntia putkeen. Unet tulivat tarpeeseen, sain pääsykoeviikolla nukuttua hädin tuskin - stressitaso oli niin korkealla, ettei uni tullut, ja pelko pommiin nukkumisesta herätteli pitkin aamuyötä.

Epävarmuuden sietokykyni hipoo juuri nyt nollaa. Luulen, että kestäisin pettymyksen paljon paremmin, kuin tämän olotilan, jossa pettymystä odottaa koko ajan, mutta sitä ei voi mitenkään käsitellä. Tulevaisuuden suunnittelu ei onnistu. Muutaman viikon päässä odottava Afrikan matka on jossain ihan toisessa todellisuudessa. Ystäväni oli kylässä ja sanoi, että "toivottavasti sä et ole koko kesää tuollainen." No, sitä minäkin toivon. Hän sanoi myös, että niin kauan, kuin ei tiedä tulosta, voi sentään toivoa. Kunpa minunkin logiikkani toimisi noin. Inhoan toivomista ja niin kauan, kuin en tiedä tulosta, oletan, että en ole päässyt, mutta en voi päästä pettymyksen yli. Tilanne olisi tietysti toinen, jos voisin tehdä asian hyväksi jotain, silloin toivominen innostaa, mutta nyt ei ole tarjolla kuin passiivinen möllötys. Pystyn tekemään muitakin asioita, mutta muut asiat eivät estä minua ajattelemasta pääsykoetulosta. Olen kuitenkin iloinen, että tulos tulee viimeistään noin viikkoa ennen Afrikan reissua.

Jos kävi hyvin, on hyvä mieli lähteä reissuun, jos kävi huonosti, saa vähäksi aikaa jotain aivan muuta ajateltavaa. Shaaaarrrk! Ai niin, täytin 24. Viikonloppuna kahvitellaan. Viime viikonloppuna kävimme Turku Airshowssa. Lentonäytökset olivat hienoja. Haluaisin syntymäpäivälahjaksi oman lentokoneen, mutta en mä helikopteristakaan hirveästi pettyisi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti